Nederlands elftal

Dit is de teampagina van het Nederlands elftal. Op deze pagina vind je het programma en de uitslagen van het Nederlands elftal alsmede de actuele stand in de EK kwalificatiepoule voor het EK 2016 in Frankrijk. Bovendien kun je in één klik naar het laatste nieuws over Oranje. Hier vind je ook informatie over de technische staf van het Nederlands elftal en de meest recente selectie.

Geschiedenis Nederlands elftal

Het Nederlands voetbalelftal – ook wel Oranje genoemd – is een team van voetballers in het bezit van de Nederlandse nationaliteit. Oranje vertegenwoordigt het land Nederland tijdens internationale wedstrijden. Nederland speelt zijn thuiswedstrijden traditiegetrouw in het Oranje, het tenue voor uitwedstrijden is afwisselend wit, blauw of zwart.

Het Nederlands elftal werd nog nooit Wereldkampioen voetbal. De beste prestaties op een mondiaal eindtoernooi zijn drie verloren WK-finales (1974, 1978 en 2010). In 1998 en 2014 speelde Oranje wel de troostfinale. In 2014 won de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal tegen Brazilië (0-3) de strijd om de derde plek. In 1998 ging de troostfinale verloren.

Het Nederlands elftal werd in 1988 wel Europees kampioen. Het team van toenmalig bondscoach Rinus Michels won de finale van de voormalige Sovjet-Unie aan de hand van aanvoerder Ruud Gullit en topspits Marco van Basten.

De thuishaven van Oranje is voornamelijk de Amsterdam ArenA in de hoofdstad. Stadion Feyenoord, ook wel De Kuip genoemd, moet van de KNVB eerst een grondige metamorfose ondergaan om wedstrijden van Oranje te kunnen organiseren.