Technische staf Nederlands elftal

De technische staf van het Nederlands elftal is na het WK 2014 in Brazilië flink op de schop gegaan. Louis van Gaal vertrok als bondscoach en nam in zijn kielzog een aantal leden van de technische staf van het Nederlands elftal mee. In augustus 2014 werd Guus Hiddink aangesteld als opvolger van Van Gaal, maar de Achterhoeker vertrok alweer in juli 2015 na een zwakke start in de EK-kwalificatiereeks. Bekijk hier de actuele staat van de technische staf van het Nederlands elftal, die bestaat uit een bondscoach, twee assistent-trainers en een keeperstrainer.

Bondscoach: Danny Blind
Assistent coach: Marco van Basten
Assistent coach: Ruud van Nistelrooy
Keeperstrainer: Arno van Zwam (interim)

Bondscoach Nederlands elftal

Danny Blind is sinds 1 augustus 2015 de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 54-jarige Zeeuw is de opvolger van Guus Hiddink, onder wie hij eerder al werkte als assistent-bondscoach. De KNVB beëindigde op 1 juli 2015 de samenwerking met Hiddink wegens de slechte resultaten in de EK-kwalificatiereeks. Blind heeft een contract getekend tot en met het WK van 2018 in Rusland. De oud-verdediger van het Nederlands elftal kwam in zijn actieve voetbalcarrière 42 keer uit voor Oranje.

Bondscoach: Danny Blind
Geboortedatum: 1 augustus 1961
Aantal interlands op de bank als bondscoach: 2
Aantal wedstrijden gewonnen: 0
Aantal wedstrijden gelijk: 0
Aantal wedstrijden verloren: 2

Laatste update 7 september 2015

Assistent-trainers Nederlands elftal

Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy zijn de huidige assistent-trainers bij Oranje. Van Basten werd op 1 augustus 2015 op aandringen van Blind aangesteld als zijn rechterhand bij het Nederlands elftal. De voormalig Oranje-international, goed voor 58 interlands en 24 doelpunten, kwam over van AZ. Blind wordt eveneens geassisteerd door Van Nistelrooy, die na het WK in Brazilië Patrick Kluivert opvolgde in de staf van het Nederlands elftal. De oud-spits van het Nederlands elftal speelde in zijn carrière 70 interlands en was daarin 35 keer trefzeker. Arno van Zwam complementeert de technische staf van het Nederlands elftal. Van Zwam volgde op 27 augustus Patrick Lodewijks op als keeperstrainer, die wegens privé-omstandigheden de behoefte had meer tijd met zijn gezin door te brengen.

Assistent trainer: Marco van Basten
Assistent trainer: Ruud van Nistelrooy
Keeperstrainer: Arno van Zwam