Dit is de teampagina voor Oranje onder 17 jaar. Op deze pagina vind je links naar het programma en uitslagen van het Nederlands elftal onder 17. Bovendien kun je snel naar het laatste nieuws over dit team. Hier vind je ook informatie over de technische staf van dit elftal.

Geschiedenis Oranje onder 17

Oranje onder 17 is het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens officiële wedstrijden in deze leeftijdscategorie. Het Nederlands elftal onder 17 kan zich ieder jaar plaatsen voor een EK. Tijdens oneven jaren kunnen op het EK bovendien tickets worden verdiend voor het WK onder 17 jaar.

De huidige bondscoach van Oranje onder 17 is Maarten Stekelenburg, die het stokje in 2013 overnam van voormalig KNVB-coach Albert Stuivenberg. Stekelenburg plaatste zich met Oranje onder 17 voor het EK 2014 op Malta en behaalde daar de tweede plaats nadat in de finale Engeland na het nemen van strafschoppen te sterk bleek.

Het Nederlands elftal onder 17 kroonde zich in 2011 en 2012 tot Europees Kampioen. In 2011 mocht Nederland daarom direct meedoen aan het WK onder 17 jaar. Dat WK verliep echter dramatisch voor de ploeg van Stuivenberg. In een poule met gastland (en latere winnaar) Mexico, Congo en Noord-Korea eindigde Oranje onder 17 als laatste. Alleen tegen Noord-Korea werd een puntje gepakt. Opvallendste speler in die WK-selectie was Memphis Depay.

Oranje onder 17
Oranje onder 17 met bondscoach Maarten Stekelenburg